Zit je in de laatste fase van je HBO / bachelor studie? Of heb je jouw studie net afgerond, en zoek je de komende maanden een uitdagende stageopdracht om je startende carrière goed te beginnen? Dan hebben consultancy bureau BearingPoint en diversiteitsplatform RightBrains een leuke opdracht voor je, die maatschappelijk en economisch van groot belang is.

Op kantoor bij BearingPoint in Amsterdam en onder leiding van de oprichter van RightBrains en in samenwerking met de HR Manager, zijn we op zoek naar studenten met een combinatie van creatief en analytisch denkvermogen, met een achtergrond in Business en/of (Digital) Marketing. Visie op het gebied van het werven van talent kan ook goed van pas komen. 

Opdrachtomschrijving:

Op dit moment zijn er heel veel carrièrekansen binnen het werkgebied van digitale technologie. In 2020 verwacht men 50.000 banen, die niet ingevuld kunnen worden. Vrouwen kiezen nog steeds niet bewust voor een carrière in dit werkveld. Er is veel onwetendheid over de type jobs en een negatief imago over de carrièrekansen voor vrouwen. Daar ligt dus een groot onbenut potentieel aan talent wat kan bijdragen aan het verkleinen van de ‘digital talent gap’.

RightBrains lanceert op 1 november 2018 een carrière-, en mentorplatform met als doel de instroom en doorstroom van vrouwen in het werkveld van digitale technologie te verbeteren. Op het platform kan men vrouwelijke rolmodellen in digitale technologie ontmoeten en benaderen als mentor.

Jouw rol is om in eerste instantie een survey op te zetten met als doel te inventariseren hoe we onze doelgroep het beste kunnen benaderen en betrekken op het platform. Met de resultaten van dit onderzoek vragen we jou tevens een marketingconcept te bedenken en op te zetten wat onder leiding van studenten geïmplementeerd kan worden. 

Jouw Profiel:

 • Studieachtergrond (HBO/bachelor) in Bedrijfskunde, Marketing, Innovatie Management, of een soortgelijke studie
 • Sterke vaardigheden op het gebied van communicatie, creativiteit en analyse
 • Proactief en zelfstarter
 • Interesse om naast het afronden van de opdracht actief betrokken te zijn bij de ontwikkeling en lancering van het platform
 • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels
 • Liefst tot 1 november (de lancering) beschikbaar
 • Minimaal 16 uur per week beschikbaar

Wat wij bieden:

 • Een uitdaging met eigen verantwoordelijkheden in een dynamische werkomgeving
 • Mogelijkheid om bij te dragen aan een belangrijke maatschappelijk en economische uitdaging
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan een project met een aantal grote organisaties, die als partners meewerken aan een succesvolle lancering van het platform
 • Een mooie stagevergoeding

Over BearingPoint

BearingPoint is een onafhankelijk Europees adviesbureau met 3900 consultants. Wij zijn gevestigd in 22 landen met 37 kantoren en beschikken over een wereldwijd netwerk. Wij leveren management en technologie consulting. Onze klanten bevinden zich in alle sectoren, maar in Nederland voornamelijk in de telecom, energie, bouw, financiële en FMCG-sector. BearingPoint ’s focus ligt op het leveren van maximaal toegevoegde waarde en meetbare resultaten voor onze klanten. Dit doen we door onze wereldwijde business en technologische expertise slim in te zetten.

Over RightBrains

De missie van RightBrains is de instroom en doorstroom verbeteren in digitale technologie van vrouwelijk talent. Dat doen we door op ons platform carrièreverhalen te vertellen over vrouwelijke rolmodellen, educatie en het samenbrengen van het netwerk. RightBrains werkt samen met (internationale) organisaties die diversiteit van digitaal talent hoog op de strategische agenda hebben staan.

Heb je interesse in deze stage en/of nog vragen? Stuur dan een email naar mignon.liefting@bearingpoint.com of geke.rosier@rightbrains.nl